joi, 29 mai 2014

Soulmade (Viața, antrenament pentru Sine)

     Mă simt ca un copil printre oameni mari care nu mă văd. Sunt derutată precum un copil care s-a rătăcit și nu mai știe să se întoarcă acasă. Oare mă caută cineva, există un loc în care prezența mea este necesară? Va veni cineva după mine știind că m-am pierdut și că nu mai cunosc drumul înapoi?
   Trăim într-o lume robotizată, într-un univers în care toți supraviețuim mecanic și totul se fabrică în serie, nu se mai caută și nici nu se mai găsește noțiunea de unicat. Avem gânduri, trăiri, comportamente și vieți întregi eșablonate, care sunt produse pe banda rulantă a inconștientului. Sleiți de puteri și răniți în accidentele survenite ca urmare a traficului nesigur produs de modul nostru de a conduce prin viață, încercăm să compensăm în exterior ceea ce se scurge tacit în interorul nostru.
    Poate că ni s-au dat anumite instrumente pentru a evolua iar noi, din mijloc am făcut cauză și scop și am uitat la ce foloseau toate cele cărora astăzi le închinăm viața.
    Cum este oare să pleci într-un loc pentru a-l vizita, pentru a-l decoperi și ajungând acolo să te urci într-un mijloc de transport și să te legi la ochi, tu fiind cel responsabil de a conduce prin propriul destin? La un moment dat, probabil un fel de pilot automat preia controlul și îți alege calea precum ar face orice mașinărie setată să atingă anumite target-uri. Evoluția îți va fi oricum singurul și ultimul scop, dar modalitatea de a o obține nu va mai ține cont de faptul că ești ființă umană, deoarece singur ai renunțat la acest drept atunci când ai ales să nu mai vezi.
     La final unii se trezesc și se uită în urmă. Învață atunci ce înseamnă prea târziu, când tributul pentru puterea nu tocmai bine înțeleasă ii lasă fără vlagă și ajung să se târâie prin ultimele clipe. Alții nu se mai trezesc niciodată. Oricum, toți au împărtășit aceleași priorități: destinția și ceea ce au putut să ia în drumul lor.
    Cred că, undeva, există scrise anumite legi: ceea ce este în interior se exprimă prin ceea ce se relevă  în exterior, ne naștem pentru a învăța să conducem prin viață, călătoria este cea esențială iar destinția nu este întotdeauna cea dorită, dar este mereu cea care îmbracă nevoile noastre cele mai lăuntrice.
     În final, ceea ce ne modelează ca oameni este dăruirea de sine și abandonul în clipa în care pășim, pentru că atunci când oferim o floare, un zâmbet, o bucată de timp, ne dăruim pe noi înșine și împletim veșminte din ființa noastră celor pe care îi apreciem, veșminte pe care să le poarte pe scena eternității, acolo unde se cer doar soulmade-uri autentice.
      Copiii pierduți din noi înșine așteaptă să-i căutăm și să-i aducem acasă. A-ți asculta vocea interioară, acel copil inocent care este mereu treaz nu semnifică a fi pueril, iresponsabil sau imatur, ci suficient de curajos încât să fii tu însuți. A fi om mare nu cere a-ți omorî inocența din tine, ci a o traduce dintr-un limbaj în altul, păstrându-i însă esența. Este, cred, singura cale de a fi autentic și, în ultimă instanță, de a fi om.