luni, 5 noiembrie 2012

Discrepanțe (Viața, antrenament pentru sine)

     Afară vântul împrăștie ultimele amintiri ale verii ce a trecut. A venit frigul și, odată cu el, au apărut și alte fenomeme ale vieții care scad temperatura sufletului.
    Mă întreb dacă toată lumea are o povară care îi atârnă de suflet și în ale cărui urmări nu se recunoaște. Odată ce ai făcut un lucru, ai adoptat un anume tip de comportament și l-ai purtat precum un veșmânt de bază, mai poți să te uiți în oglindă și să spui că ai bun simț, bun gust și bună creștere?
   De când mă știu îmi este greu să renunț la ceea ce a fost, pentru o perioadă, în viața mea. Obiecte banale, haine, cărți, tablouri, oameni, toți și toate  se contopesc cu existența mea și desprinderea lor nu este ușoară. Odată cu ele se descompune și o parte din mine.
   De fiecare dată când am pornit pe un drum și am constatat că este un sens interzis sau că mă îndepărtează de mine însămi, am înaintat. Nu am putut nicicând să-mi înfrâng dezamăgirea unui eșec, a unei greșeli.
  Blestemul obișnuinței este, de nenumărate ori, învingător. Îmi subjugă clipele și viața. Odată ce am început un gând sau am făcut un pas, urmez chemarea șansei eșuate deoarece sunt prea dezamăgită când privesc discrepanța dintre vis și realitate și, deziluzionată fiind, mă pedepsesc singură adâncind nepotrivirea și expunând-o în vitrina destinului  meu.